RSS

Ce bem cu adevarat?!

29 Iun

Caldura mare monser si cel mai bine e sa ne racorim cu o bere.. mai ales ca peste cateva ore aveam si un super meci (Germania-Italia).. fug repede la magazin si intr-un moment de nebunie ma hotarasc sa cer o doza de Ciuc Radler (ca doar e berea verii si chiar mai populara decat hitul lui Connect-R vara asta nu dorm).. spre surprinderea mea vanzatoare imi spune ca nu mai are o astfel de bere, ca a fost cerere mare, ca producatorii nu se asteptau la o astfel de cerere si nu mai exista stocuri pentru acest produs..uimit imi iau o bere normala si pe drum ma gandesc la „nebunia” din fabrica de la Miercurea Ciuc, imi si imaginez cum toate tirurile cu lamai din Romania se indreapta spre Miercurea Ciuc pentru a produce excelenta bere cu gust de lamaie.

Am incercat si eu aceasta bere acum ceva timp; anterior bausem Becks lemon si Redds si sincer nici una din ele nu reusise sa ma impresioneze.. Dupa ce am gustat Ciuc Radler mi-am dat seama ca cei din laborator, chimistii si-au facut chiar bine treaba pentru ca au reusit sa nimereasca un gust care la marea majoritate a romaniilor prinde..

Din punctul meu de vedere nu mi-am dat seama ce este.. nu e nici bere nici limonada.. nu e nici cal nici magar, e ceva amestecat insa campania publicitara este dementiala.. chiar aud la toti din jurul meu cum este o bere cu lamaie foarte tare.. Am intors sticla usor si am citit (partea unde scrie mic de tot) ce contine aceasta bere.. indulcitor, apa bere in cantitate de 33%, esenta de lamaie, esenta de orange si multe alte chimicale numai bune.. practic servim un cocktail care nu este decat 100% fals.. nu exista lamaie in aceasta bere.. chiar isi imagineaza cineva ca cei din fabrica stau si storc ei lamai pentru a crea limonada adevarata amestecata ulterior cu bere??? In primul rand un kilogram de lamai costa undeva intre 5-8 RON iar dintr-un kilogram de lamaie, in functie de tipul lamaii, putem obtine aproximativ 100 mil suc de lamaie.. economic nu ar fii productiv o astfel de combinatie…

Ei inlocuiesc lamaia cu acid citric (mai cunoscut si sub numele de sare de lamaie); am observat ca berea este oarecum tulbure, contine urme de ceva.. cel mai probabil acestia maruntesc lamaii intregi (coaja,pulpa si zeama) si le arunca in tancurile in care este lasata berea la macerat…

Inca odata se dovedeste ca mintim poporul cu televizorul, cum o campanie publicitara bine realizata ne face sa fim mai exaltati decat daca sefu ne-ar oferi o saptamana in plus de concediu.. berea cu lamaie este un concept vechi in tarile dezvoltate din Europa.. nemtii, spaniolii au astfel de produse de ani buni..

In final va propun un mic test.. amestecati o doza de bere cu lamaie stoarsa si o alta doza de bere cu acid citric.. adaugati si o anumita cantitate de indulcitor pentru ca berea exclusiv doar cu lamaie are un gust care nu este placut.. in final descoperiti ce gust este mai apropiat berii din comert..

Am auzit de tot felul de combinatii care dintre care mai ciudate de genul bere cu sprite, bere cu fanta etc.. in final gusturile nu se discuta insa putem alege sa bem ceva care sa nu fie atat de daunator organismului….

Anunțuri
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: