RSS

Prajitura cu visine

07 Iul

 

Salutare,

Cum printre toate ustensilele si accesoriile de bucatarie si-a facut loc in ultimul timp un aparat pentru scoaterea samburilor in cazul visinelor si a cireselor m-am gandit sa il folosesc si sa prepar o prajitura care sa ma duca cu gandul la copilarie.. cu gandul la zilele de duminica cand printre celelalte feluri de mancare isi facea loc si desertul.. Ador mirosul acestei prajituri in casa si este un preparat care se face foarte usor.

Pentru inceput avem nevoie de visine.. de obicei in aceasta perioada imi place sa cumpar mai multe kilograme pentru a le pune la congelator astfel incat sa ma bucur de gustul visinelor pe toata perioada anului.. Visinele sunt un fruct care se pliaza foarte bine pe diverse preparate, negrese, checuri, inghetate, prajituri sub diverse forme.

Cu ajutorul acestui aparat scoaterea samburilor devine practic o joaca de copiii.

Timp de preparare 10 minute+ 35-40 de minute timp de coacere la 160 grd Celsius.

Ingrediente:

1/2 kg visine fara samburi, un pachet de margarina Unirea (2501g), 6 oua, 250 g zahar, 250 g faina, un plic praf de copt, diferite esente (coaja de lamaie, esenta de vanilie).

Incepem prin a separa galbenusurile de albusuri. Batem albusurile spuma cu ajutorul telului sau a robotului de bucatarie si apoi le bagam la frigider.

Apoi taiem in bucatele pachetul de margarina si amestecam cu zaharul. Dupa ce am omogenizat bine incepem sa incorporam galbenusurile unul cate unul. Dupa ce am amestecat adaugam faina impreuna cu praful de copt si amestecam bine pana obtinem o crema. Adaugam coaja de lamaie si esenta de vanilie. Incorporam apoi 1/3 din cantitatea de albus, usor, dupa care rasturnam tot albusul si amestecam cu grija pentru a nu se lasa compozitia.

Tava o putem tapeta cu putin unt si faina sau putem folosi hartie de copt. Rasturnam crema obtinuta in tava si dam la cuptor pentru 5 minute. Scoatem apoi tava si punem cu grija visinele stoarse de zeama proprie pe care si-o lasa (am ales aceasta metoda pentru a evita lasarea visinelor pe fundul tavii).

Dupa ce scoatem tava din cuptor pudram cu zahar pudra. O reteta cat se poate de simpla care te duce cu gandul la copilarie,

Va urez pofta buna!!!!!

 

Anunțuri
 
 

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: