RSS

Minunata Romanie

18 Iul

Imagine

Imaginea nu cred ca este o premiera pentru Romania anului 2012, pentru marea noastra capitala europeana… ceea ce vedem se intampla in zona Chibrit, o astfaltare banala a unui trotuar.. o treaba la care lucreaza 11 muncitori..probabil ca exista si un sef de echipa, probabil ca cel putin in teorie cineva esta raspunzator pentru aceasta lucrare.. in mod normal ar trebui sa se ofere si o garantie la aceasta lucrare insa toate acestea palesc in fata faptului ca toata actiunea are loc in Romania..

Sa o luam pe rand.. in primul rand acel trotuar nu necesita o noua astfaltare din moment ce era perfect.. nu existau gauri in trotuar, era o zona chiar buna din acest punct de vedere dar se pare ca cineva a decis ca la acea zona sa se dea un mic Refresh… bun in mod normal am putea da vina pe posesorul acelui autoturism dar in mod normal acesta poate primi o instiintare, dupa care daca situatia nu se remediaza poti foarte bine sa suni la ridicari masini sa vina cu platforma si sa degajeze zone… poate ca in astfel de situatii este mult mai utila masina de ridicari decat atunci cand te opresti pentru cateva minute, pe avarii sa platesti o factura ceva la banca si cand iesi afara nu iti mai gasesti masina..

In al doilea rand vinovati sunt cei care s-au ocupat de lucrare incepand cu seful echipei si pana la Dorel care el face ce ii spune sefu.. era absolut hilar cum oamenii lucrau cu grija in jurul masini pentru a nu provoca vreo paguba, cum tractorasul de nivelat griblura se rotea cu grija in jurul masinii.

M-am apropiat de echipa si am intrebat de ce asa.. raspunsul e absolut hilar.. ce vrei domne sa facem, sa luam masina in brate.. lasa ca merge si asa.. daca mai avem lucrari in zona revenim si punem si acolo… Cam despre asta vorbim in Romania atunci cand este vorba de bani publici, cand nimeni nu are nici o responsabilitate, cand licitatiile sunt castigate de catre baietii destepti, cand toata lumea merge pe principiu merge si asa, cand vorbim de zone de influenta, de firme capusa..

Nu o sa inteleg niciodata de ce sunt asfaltate si reasfaltate aceleasi zone si bulevarde in timp ce sute de strazi, stradute arata ca dupa bombardamentele din timpul unui razboi… de ce sa incurci o circulatie centrala pentru a reasfalta ceva ce este deja ok in timp ce la o ploaie pe anumite strazi trebuie sa intri ori cu barca ori cu tancul.. de ce nu pot sa merg macar o zi prin oras si sa nu vad o interventie, o asfaltare, o borduriada orice care consuma banii nostri absolut aiurea..

De ce o lucrare nu este facuta cu cap.. mereu este aceieasi schema.. asfaltam o strada dupa care venim si o gaurim pentru canale, pentru gaze, pentru borduri.. De ce intai astfaltam un trotuar dupa care la o saptamana venim si il taiem si il gaurim ca sa schimbam niste tevi.. de ce sa muncim in van, de ce sa muncim atat de neproductiv si de ce oare sa vedem toate aceste lucruri zi de zi in orasul nostru..

Am umblat prin multe alte orase Europene dar nicaieri nu am vazut ce se intampla la noi.. nici macar la vecinii nostri sarbi sau bulgari.. a zis bine cine a zis ca noi suntem la nivel de zona bananiera.. nu avem nici un fel de baza, de logica, nu ne intereseaza de stanga, de dreapta, fiecare cica vine isi face particica lui si apoi pleaca si dupa acea vine altul si tot asa… banii se consuma, nervii sunt ai nostri si raspunderea a nimanui..

Imagine

Anunțuri
 
 

Un răspuns la „Minunata Romanie

  1. stefan

    18 Iulie 2012 at 10:02

    superb, nota 10

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: