RSS

Prajitura cu crema si piure de zmeura

21 Iul

Imagine

Desi afara ne lovim de o caldura insuportabila m-am trezit cu un chef nebun de a servi o prajitura care ca fie cu ciocolata dar si fresh in acelasi timp..Practic prajitura respecta o reteta clasica insa contine si cateva elemente noi, semnatura personala pentru un gust deosebit..

Ingredientele folosite sunt simple iar prajitura se prepara foarte usor cu un minim de efort.

In primul rand realizam piureul de zmeura amestecand cu ajutorul telului sau a mixerului intr-un castron 100 g zmeura cu 25 de g zahar pudra si cu o lingurita de lamaie.. mixam totul bine si punem piureul la frigider.

Pentru blat avem nevoie de:

– 200 g faina, 250 g zahar, 75 g cacao, 450 ml lapte, 35 ml ulei, 1 praf de copt.

Cernem faina impreuna cu praful de copt, amestecam impreuna cu zaharul si cu cacao si apoi incorporam treptat uleiul. Adaugam si laptele treptat si apoi amestecam toata compozitia bine cu mixerul. Tapetam tava cu unt si faina sau putem sa alegem sa folosim hartie de copt si coacem blatul la 160 de grade, cuptor preincalzit, timp de 45 de minute. Dupa 45 de minute scoatem blatul si il lasam sa se raceasca in tava.

Pentru crema avem nevoie de:

– o cutie de mascarpone (250 g), 200 g frisca, 130 ml sirop de zmeura, un galbenus, 100 g zahar, 4 foi de gelatina.

Frecam galbenusul cu 50 de g zahar, adaugam siropul de zmeura si punem la foc mic pana ce amestecul devine foarte fierbinte insa nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere. Foile de gelatina le tinem pentru 10 min in apa rece.

Oprim focul si adaugam gelatina bine stoarsa peste sirop. Amestecam pentru a se dizolva gelatina si lasam crema sa se raceasca. In timpul acesta batem frisca iar separat amestecam crema mascarpone cu 50 g zahar.

Cand crema s-a racit adaugam crema de mascarpone frecata cu zahar, amestecam bine iar apoi adaugam frisca. Amestecam cu mixerul toata compozitia foarte bine.

Peste blatul racit adaugam piureul de zmeura in strat subtine, nivelat cu o spatula, adugam apoi crema iar la sfarsit o tableta de ciocolata amaruie topita la bain marie. (ciocolata topita o asezam in fasii subtiri).

Pentru un gust si mai fresh eu am ales sa adaug deasupra si visine.

Va urez pofta buna si spor la gatit!!!!!!!!!!!!!

Imagine

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 21 Iulie 2012 în Retete dulciuri

 

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: