RSS

Penne siciliene la cuptor specialitatea casei

24 Iul

1-Copy of DSC_0035

Dificultate reteta: 3/5;
Timp de preparare: 60 de min;

Trebuie sa recunosc ca reteta are o sursa de inspiratie.. am servit ceva asemanator intr-un restaurant care ulterior s-a desfiintat…. stiau eu ce stiau ca penele mele vor fi mai gustoase si nu au cum sa faca competitie cu asa ceva.

Reteta desi pare una complexa nu este deloc asa iar rezultatul este incredibil.. de fiecare data se goleste vasul si parca iti doresti sa mai servesti un pic.

Ingredientele folosite sunt aproximativ 500 g piept de pui dezosat, 4 felii de kaiser, bacon, o cutie de ciuperci, o cutie de rosii decojite si maruntite, doi catei de usturoi, o lingura de bulion, sare, piper, cimbru, oregano, putin secretul gustului, 3 linguri de smantana si putin ulei de masline. Drept paste eu folosesc penne rigate N73 de la Barilla care se fierb conform indicatiilor de pe cutie.

Spalam bine pieptul de pui si il taiem fasii, apoi taiem baconul cubulete iar ciupercile le spalam bine in strecuratoare si le taiem bucatele..Incingem intr-un oak putin ulei de masline si prajim pieptul de pui impreuna cu baconul si ciupercile.. adaugam in uleiul de masline cand il incingem si putin busuioc pentru o aroma aparte. Apoi dupa ce toaate acestea incep sa se caleasca adaugam un catel de usturoi taiat marunt putina sare, piper, oregano si cimbru. Dupa ce s-a calit adaugam cutia de rosii decojite si lasam cateva min sa dea intr-un clocot. Adaugam celalalt catel de usturoi, din nou putina sare piper cimbru oregano, bulionul si mai lasam sa dea intr-un clocot. Adaugam apoi smantana, putin secretul gustului si potrivim de sare. Mai lasam amestecul pe foc 2 min dupa care oprim focul. Fierbem in paralel pastele si le scurgem.

Intr-un vas de yena adaugam pastele , apoi compozitia iar deasupra radem cascaval. Dam la cuptorul preincalzit timp de 5 minute. Se servesc imediat dupa ce le-am scos din cuptor.

Va doresc pofta buna!!!!!!!!!!!

 

1-DSC_0030

Anunțuri
 
Un comentariu

Scris de pe 24 Iulie 2012 în Paste

 

Etichete: ,

Un răspuns la „Penne siciliene la cuptor specialitatea casei

  1. Mary

    26 Iulie 2012 at 07:37

    🙂 am facut si eu aseara pentru iubitul meu si a fost foarte incantat… i-au placut atat de mult ca a mancat o jumatate de castron :))) tkx Cris!

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: