RSS

Chec, reteta de familie

03 Aug

Imagine

Checul acesta imi aduce aminte de zilele de duminica din copilarie, de zilele in care pe langa masa in familie serveam si un desert delicios.. ani de zile am mancat acest chec facut de mama mea si de fiecare data cu greu ma puteam abtine sa nu mai tai o felie.. practic incepi sa servesti o felie dupa care mai doresti.. mai tai o felie si dupa iti spui.. bine hai mai tai una, doar una si gata..

Este un chec de ciocolata in care putem pune nuci, stafide inmuiate in coniac, visine ceva care sa balanseze gustul, ceva acrisor care se combina de minune cu ciocolata.

Ingredientele de care avem nevoie sunt: 4 oua, un pachet de margarina Unirea (250g), 250 ml lapte, 450 gr zahar. 450 gr faina, un pliculet de zahar vanilat, 20 gr cacao, putina esenta de rom, nuci, stafide.

Intr-o cratita pusa pe foc punem laptele si pachetul de margarina, taiat in bucati pentru a se incorpora mai usor. Dupa ce margarina s-a dizolvat in lapte adaugam zaharul, zaharul vanilat si cacao.. lasam pe foc pana cand toate aceste componente formeaza o crema de consistenta smantanei.. Lasam la racit crema dupa care intr-un castron luam 8 linguri din compozitie, acesta reprezentand glazura de la final.

Separam galbenusurile de albusuri. Adaugam peste crema racita galbenusurile si amestecam bine. incorporam faina si dupa ce am omogenizat bine totul , adaugam esenta de rom, nucile uscate in cuptor, stafidele. Albusurile le batem spuma cu un praf de sarea si adugam peste compozitia checului; cu miscari usoare incorporam albusurile in compozitie.

Eu folosesc de fiecare data hartie de copt pe care o asez in formele de chec. Bagam tavile la cuptor, acesta fiind incins in prealabil la 170 de grade si lasam aproximativ 40 de minute; verificam cu ajutorul unei scobituri daca checul este facut si la interior. Scoatem tavile si turnam glazura, cele 8 linguri de crema pe care le-am oprit la inceput..

Se serveste rece si este delicios,

Pofta buna va urez!!!!!!!!!!!!!

Imagine

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 3 August 2012 în Checuri

 

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: