RSS

Chec buturuga

24 Sep

Imagine

Acest chec este delicios si se pastreaza foarte bine fiind un deliciu pentru cafeaua de dimineata sau pentru pauza de la ora 11.

Ingredientele de care aveam nevoie sunt 300 gr stafide, 250 gr nuci, 300 gr zahar, 300 gr faina,  o lingurita scortisoara si 7 oua.

Separam galbenusurile de albusuri. Peste galbenusuri adaugam zaharul si scortisoara. Spalam bine stafidele si le lasam la inmuiat in coniac. Amestecam galbenusurile cu zaharul si scortisoara timp de 45 de minute. Adaugam apoi stafidele si nucile. Batem albusurile spuma impreuna cu un praf de sare. In crema de galbenusuri zahar, stafide si nuci adaugam alternativ cantitatea de faina si albusurile. La sfarsit adaugam putina esenta de rom si turnam compozitia in forme tapetate cu putin unt si faina. Coacem timp de 45-50 de minute la 170 grade.

Se serveste rece, va urez pofta buna!!!

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 24 Septembrie 2012 în Checuri

 

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: