RSS

Gem de prune

29 Sep

Imagine

Gemul de prune…. atat de simplu de facut, banal as zice, poate ca nu are nimic spectaculos dar poate fi folosit cu succes pe timp de iarna pentru a umple cateva clatite fiind o alternativa demna de luat in seama  pentru a inlocui crema de finetti. Se cumpara prunele, trebuie sa fie cat mai coapte si dulci. Se spala bine si se rup in jumatati scotand samburele, Peste prune se toarna zaharul. Cantitatea nu este una fixa depinzand de cat de dulci sunt prunele. Eu la 4 kilograme de prune fara samburi am pus aproximativ un kilogram, un kilogram si 200 de grame de zahar. Se lasa peste noapte pentru ca prunele sa isi lasa sirop. A doua zi se aseaza pe aragaz o tabla, o plita, o caramida pentru ca flacara de la aragaz sa nu vina direct in contact cu cratita evitand astfel  lipirea gemului de fundul cratitei si incalzirea facandu-se uniform. Se tine pe foc 2-3 ore pana cand gemul scade si capata o anumita consistenta. Se opreste focul si se lasa la racit. Cat este inca cald se toarna in borcane, se sigileaza si se mai dau intr-un clocot la bain marie. Se scurge apoi apa si borcanele se acopera cu o patura. Se lasa peste noapte iar apoi borcanele sunt numai bune de asezat in camara.

Imagine

Va urez mult succes!!!!

Imagine

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 29 Septembrie 2012 în Camara peste iarna

 

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: