RSS

Mancare de pui sub capac de paine

24 Oct

Imagine

Avem in frigider cateva pulpe de pui si nu stim in ce fel sa le preparam.. am vrea sa evitam clasicele pulpe de pui la cuptor cu cartofi si salata, pulpe pe gratar nu suna deloc bine daca nu sunt facute pe un gratar cu carbuni asa incat caut o reteta care sa puna in valoare puiul, un aliment atat de utilizat in ultimul timp si care de multe ori nu este atat de gustos in anumite retete. Insa aceasta reteta este absolut delicioasa si nu o sa ne putem abtine sa nu mancam tot.

Avem nevoie de cateva pulpe, fie ca este vorba despre pulpe superioare si ciocanele fie ca avem pulpe intregi. Avem nevoie cam de un kilogram de pulpe de pui, 400 grame de rosii coapte, 100 grame masline fara samburi, 2 catei de usturoi, un pahar de vin alb, 400 grame de ciuperci proaspete, un ardei iute uscat, o legatura de patrunjel, 2 foi de dafin, putina paprika.

Pentru capacul de paine ne este necesar 250 grame de faina cernuta, 10 grame de drojdie dizolvata in 150 ml apa calduta, un praf de sare.

Imagine

Intr-un vas de ceramica punem la incins putin ulei de masline, usturoiul zdrobit cu ajutorul cutitului. Dupa ce usturoiul capata culoare adaugam pulpele de pui, dezosate in prealabil, pana in momentul cand se rumenesc frumos.Dupa ce s-au rumenit adaugam vinul si lasam sa se evapore alcoolul. Apoi adaugam ciupercile taiate in jumatati, maslinele, rosiile taiate cubulete, patrunjelul tocat, ardeiul iute tocat marunt, paprika si foile de dafin.

Lasam la foc mic timp de 30 de minute iar din cand in cand intoarcem bucatele de pui. In acest timp putem sa ne ocupam de realizarea capacului de paine.

Punem intr-un vas mai mare faina iar in centru adaugam drojdia dizolvata in apa calduta si uleiul de masline. Incepem sa framantam si cand prinde consistenta adaugam sarea.

Luam cratita de pe foc si asteptam cateva minute sa se mai racoreasca. Intre timp intr-un pahar amestecam o lingura de faina cu putina apa pana obtinem un aluat asemanator celui de clatite.

Intindem aluatul intr-o foaie subtire si ungem marginile cratitei cu aluatul de clatite. Punem aluatul peste cratita apasam usor pe margine pentru a se prinde.

Bagam cratita la cuptor, la 180 de grade cuptor preincalzit, timp de 35 de minute timp in care crusta de paine se rumeneste frumos.

Va urez Pofta buna!!!!!!!!!

Imagine

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 24 Octombrie 2012 în Retete traditionale

 

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: