RSS

Cheesecake clasic

06 Dec

Imagine

Branza de vaci de la tarani, cateva oua, unt, branza ricotta si ceva biscuiti,, ce pot face cu aceste ingrediente? Imediat imi vine in minte sa fac ceva simplu care sa stea la cuptor si sa fie delicios.. ma gandesc la un cheesecake, varianta clasica si ma pun pe treaba.

Pentru blat avem nevoie de 200 grame de biscuiti, eu am folosit atat biscuiti normali cat si biscuiti digestivi si 100 de grame de unt. Maruntim biscuitii cat de marunt putem si topim untul. Amestecam untul topit cu biscuitii si blatul obtinut il asezam in forma. Preincalzim cuptorul la 175 de grade si dam blatul la cuptor timp de 10 minute.

In acest timp ne ocupam de compozitia cheesecake-lui. Avem nevoie de 600 grame branza de vaci pe care o amestecam cu 200 grame de zahar. Adaugam o cutie de ricotta (250 grame) si omogenizam bine cu mixerul. Adaugam coaja rasa de la o lamaie, un pliculet de zahar vanilat, putina esenta de rom. Adaugam peste 4 oua, unul cate unul si 2 linguri de smantana. Separat batem bine 200 grame de frisca si o incorporam in amestecul initial.

Scoatem tava din cuptor si adaugam intreaga compozitie. Dam totul la cuptor timp de 80 de minute.

Va urez pofta buna!!!

Imagine

Anunțuri
 

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: