RSS

Tochitura picanta de pui a la Cristi

12 Ian

Imagine

Vremea rece de afara, fulgii care cad neincetat si covorul alb care se desfasoara in fata noastra ma duc cu gandul la un ceaun, mamaliguta, lemnele trosnind in soba sau semineu si o tochitura care sa fie stinsa cu un pahar de vin.

Am ales sa va prezint astazi un preparat destul de usor de preparat, gustos si care ne va purta intr-o minunata calatorie  a aromelor si texturii.

Avem nevoie de 2 cepe de marime potrivita, un morcov destul de mare, 4-5 catei de usturoi, cateva linguri de ulei, un ardei gras verde, 500 grame de pipotele si inimi de pui, 500 grame pulpa superioara de pui, 2 cutii de rosii decojite, 200 ml de vin alb demisec, 2 linguri de pasta de tomate, sare si piper.

Incepem prin a spala bine de tot pulpele de pui si organele de pui. Scoatem oasele si pielea de pe pulpele de pui si taiem in bucati destul de mici atat pulpele de pui cat si organele. Curatam ceapa si o taiem julien, curatam morcovul si ardeiul gras si le taiem cubulete, curatam cateii de usturoi si ii tocam marunt. Punem uleiul intr-o cratita si calim ceapa impreuna cu usturoiul. Adaugam apoi morcovul impreuna cu ardeiul gras si lasam putin la calit. Dupa cateva minute adaugam bucatile de pui, organele si paharul de vin. Lasam tochitura sa fiarba 30 de minute, chiar mai mult daca este necesar pana cand bucatile de pui se fragezesc. Adaugam apoi rosiile decojite impreuna cu 2 ardei iuti uscati toate tocate marunt. Mai lasam cratita pe foc 5-10 minute si adaugam pasta de tomate, potrivim gustul de sare si piper si mai lasam la fiert inca 10 minute. Se serveste cu mamaliguta sau cu piure de cartofi.

Va doresc pofta buna!!!

Imagine

Anunțuri
 

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: