RSS

Pizza casei

14 Ian

Imagine

Ce poate fi mai placut decat mirosul de aluat proaspat in casa, gustul de pizza alaturi de un vin bun. Fug repede la frigider si vad ca am, masline, parmezan, cascaval, salam picant, rosii, ardei gras asa ca decid sa fac o pizza in casa.

Pentru aluat avem nevoie de 250 grame de faina, 130 ml apa calduta. 9 grame drojdie proaspata si jumatate de lingurita de sare. Incepem prin a dizolva drojdia impreuna cu zaharul in apa calduta. Amestecam faina cu praful de sare si facem o gaura in mijloc unde turnam partea lichida. Framantam si lasam la dospit 2 ore si jumatate.Amestecam, o lingura jumatate de pasta de tomate cu putin oregano, piper, o lingura de ulei de masline si 100 ml suc de rosii.

Imagine

Dupa ce aluatul a stat la dospit punem hartie de copt in tava de pizza si intindem aluatul cu grija in tava. Adaugam peste aluat amestecul de rosii si dam  la cuptorul incins bine, la 250 de grade. Lasam pizza in cuptor circa 10-12 minute.

Imagine

In acest timp, taiem si ne pregatim componentele pentru topping. Am folosit jumatate de ardei gras, verde si rosu, 10-15 masline fara samburi, salam picant, o rosie taiate cubulete, cascaval, parmezan. Scoatem tava de la cuptor si imprastiem topping-ul ales. Mai lasam la cuptor aproximativ 6-8 minute. Se serveste calda.

Va urez pofta buna!!!!!

Imagine

Anunțuri
 

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: