RSS

Ciorbita de inimi si pipote

07 Feb

060220131188

Dificultate reteta 2/5
Timp de preparare: aproximatib 80 de minute
Costuri reteta: 15-20 lei
 
Cum iarna bate din nou la usa m-am gandit sa fac o ciorbita care servita fierbinte ne ofera o stare de buna dispozitie. Pentru ca vorbim de sezonul de iarna binenteles ca o voi acri cu zeama de varza. Ingredientele de care avem nevoie sunt:
– doi morcovi;
– o ceapa potrivita;
– 300 grame de inimi si pipotele de pui;
– o telina mica;
– o radacina de patrunjel si un pastarnac;
– doi dovlecei mici;
– taietei de casa;
– o legatura de patrunjel;
 
Incepem prin a spala bine inimile si pipotele si le taiem in bucati. Punem aproximativ 2.5 litri de apa la fiert impreuna cu putina sare si o lingura de ulei. Punem in cratita si bucatele de inimi si pipotele. Cand incepe sa dea in clocot cu ajutor unei spumiere inlaturam spuma care se formeaza.
 
ciorbita de inimi 7.02-001
In acest timp ne curatam toate legumele si le taiem cubulete. Punem la calit ceapa, morcovul, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel si le inabusim. Dupa ce carnea a fiert cam 25-30 de minute adaugam legumele inabusite, si dovlecelul taiat cubulete. Lasam sa clocoteasca la foc mic 20 de minute. Separat dam in clocot taietei de casa pe care ii fierbem 4-5 minute dupa care ii scurgem.
Intr-un ibric incalzim zeama de varza (cantitatea difera in functie de cat de acra dorim ciorba, eu am folosit 250 ml).
Adaugam zeama de varza, potrivim gustul de sare si piper si mai lasam ciorba sa fiarba inca 15 minute. La sfarsit oprim aragazul, adaugam taieteii si legatura de patrunjel taocata marunt.
 
O ciorbita delicioasa si usor de preparat,
 
Va doresc pofta buna!!!!!!!
 
060220131197
Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 7 Februarie 2013 în Ciorbe si supe

 

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: