RSS

Tort racoros de iaurt

15 Mai

Dificultate reteta: 3/5;

Timp preparare reteta: 60 de minute;

Imagine

Cum vremea calduroasa ne impinge cu gandul catre inghetata, catre ceva racoros si cat se poate de fresh va propun un desert usor si delicios. Intotdeauna acest tort a fost apreciat si lumea mai cerea o felie extra. Poate parea complicat de realizat din cauza pasiilor destul de marunti in finalizarea lui dar rezultatul final va asigur ca va merita asteptarea.

Pentru blat avem nevoie de 250 de grame de biscuiti, doua linguri de zahar pudra si un pachet de unt. Tortul il realizez intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm pe care o acoperim cu folie alimentara. Am folosit biscuiti digestivi pe care i-am maruntit bine de tot si i-am amestecat cu zaharul. Untul l-am pus la topit si apoi il amestecam cu praful de biscuiti. Tapetam apoi fundul formei cu aceast amestec si punem forma la frigider.

In timpul in care blatul sta la frigider ne apucam sa pregatim cele doua creme.

Avem nevoie de doua plicuri de gelatina (10g buc), de un iaurt 400 gr de fructe de padure, un iaurt 400 gr de piersici, 400 ml frisca lichida, 100 grame fructe de padure.

Incepem prin a dizolva plicul de gelatina in 100 ml de apa rece timp de 10 minute. In acest timp batem 200 gr de frisca bine si apoi adaugam 2/3 din paharul de iaurt de piersici. Dupa 10 minute dizolvam gelatina la bain marie si cand nu este foarte fierbinte o adaugam peste cantitatea de iaurt ramasa iar dupa o incorporam in amestecul de frisca si iaurt.

Turnam aceasta prima crema peste blat si ne apucam de cealalta crema.

Procedeul este identic. Dizolvam gelatina in apa rece, batem frisca, adaugam cantitatea de iaurt de fructe de padure apoi gelatina si inainte de a turna aceasta crema inglobam si fructele de padure. Dam apoi tortul la frigider si ne pregatim pentru decor.

Pentru decor avem nevoie de 150 gr de fructe de padure, 2 linguri de zahar, doua linguri de amidon, o lingura zeama de lamaie si 50 ml apa. Amestecam toate aceste ingrediente si apoi dam pe foc si lasam pana capata consistenta unei smantani. Lasam la racit si adaugam peste tort impreuna cu 50 de gr de ciocolata maruntita pe care o folosim de asemenea pentru decor.

Nimic complicat, un desert care o sa va faca sa mai cereti o felie si un deliciu pe care nu putem sa ni-l refuzm in aceasta vara.

Va urez pofta buna!!!!

Imagine

Imagine

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 15 Mai 2013 în Torturi

 

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: