RSS

Tort de ciocolata cu visine

11 Iun

Imagine

Dificultate reteta: 3/5;
Timp de preparare: aproximativ 90 min;

Cum printre fructele de sezon intalnim ciresele, capsunile si visinile m-am hotarat sa fac un tort de ciocolata iar gustul sa il echilibrez cu aroma usor acrisoara a visinelor. Ciocolata este preferata mea si orice contine ciocolata este absolut senzational.

Primul pas este obtinerea blatului. Vom face un blat clasic de cacao. Pentru acest lucru avem nevoie de: o cana de faina, 5 oua, 3/4 cana zahar, 5 linguri ulei, 5 linguri apa, un pliculet praf de copt, un praf sare, o lingurita esenta, o lingura cacao, 2 linguri nuca macinata.

Separam albusurile de galbenusuri. Punem galbenusurile intr-un vas, adaugam uleiul, apa, zaharul, sarea si esenta apoi amestecam pana cand se topeste zaharul. Intr-un alt vas batem spuma albusurile si apoi le amestecam cu galbenusurile frecate. Este foarte important sa amestecam incetisor, de jos in sus, pentru a mentine compozitia blatului de tort cat mai pufoasa.

Dupa ce am omogenizat albusurile cu galbenusurile, incepem sa adagam faina in compozitia blatului de tort (amestecam in prealabil faina cu praful de copt). Apoi la sfarsit adaugam cantitatea de nuca macinata si cacao.

Turnam compozitia in forma – pentru aceste cantitati de ingrediente am folosit o forma de blat de tort cu diametrul de 24 centimetri. Incingem cuptorul si bagam blatul de tort la copt aproximativ 45 de min la foc mediu (180 grade celsius). Scoatem blatul de tort si il lasam la racit dupa care il taiem pe orizontala in trei parti.

Imagine

Hartia de copt mi-a jucat cateva feste si din acest motiv blatul a iesit asa de sifonat. L-am nivelat cu ajutorul cutitului si in final a fost ok.

In timpul in care blatul sta la cuptor putem sa ne apucam de siropul pentru blat si de crema de ciocolata.

Pentru sirop am turnam intr-o cratita 500 ml de apa impreuna cu 250 g de zahar si le-am pus la fiert. Tinem cratita la foc aproximativ 20 de minute (pana atunci cand observam ca lichidul isi schimba consistenta si cantitatea aproape ca se injumatateste). La sfarsit, punem esenta dupa gust si lasam siropul la racit.

Pentru crema de ciocolata avem nevoie de 300 g ciocolata amaruie, 3 linguri cacao, 3 linguri amidon, 300 ml smantana grasa, 75 g unt, 6 linguri miere.

Incepem prin a amesteca intr-un vas trei linguri de amidon cu trei linguri de cacao. Punem 300 ml de smantana intr-o cratita si o lasam la foc pana ce incepe sa clocoteasca (trebuie sa tinem smantana la foc mic si sa avem grija sa amestecam din cand in cand). Apoi luam cratita de pe foc si punem amidonul amestecat cu cacao peste smantana calda. Dupa aceea adaugam in crema pentru tort untul, mierea si ciocolata (taiata bucati mici). De fiecare data cand punem unul dintre ingredientele mentionate mai sus, amestecam foarte bine crema pentru a-l omogeniza. Insa, pentru a nu-si pierde din stralucire, crema pentru tortul de ciocolata nu trebuie amestecata foarte mult la sfarsit.

Imagine

Nu ne-a mai ramas decat sa asamblam tortul. Insiropam prima felie de blat de tort si apoi intindem uniform o treime din creama pentru tort. Adaugam si cateva visine spalate si fara samburi. Dupa aceea asezam deasupra cealalta felie de blat de tort, o insiropam si intindem o catitate egala cu prima de crema de tort+visine. Asezam si ultima felie de blat imbracam tortul cu ceea ce a mai ramas din crema. Decoram tortul de ciocolata cu visine si nuca macinata si il lasam la frigider cateva ore.

Va doresc Pofta Buna!!!

Imagine

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 11 Iunie 2013 în Torturi

 

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: