RSS

Inghetata de vanilie si ciocolata cu sos de ciocolata

07 Oct

Imagine

Pentru ca am avut o pofta nebuna de inghetata m-am gandit sa incerc o veche reteta pe care o stiu de la mama mea… serveam aceasta inghetata in weekendurile calduroase si pur si simplu o adoram.

Avem nevoie de 10 oua (de preferat de tara pentru un gust mai intens), 300 gr zahar, 4 linguri de faina rase, un litru de lapte, 40 de grame cacao, esenta de vanilie, esenta de rom,, nuci, visine.

Incepem prin a separa galbenusurile de albusuri. Amestecam galbenusurile cu 100 gr zahar si cu faina; adaugam apoi si laptele si punem totul pe foc la bain marie. Amestecam totul cu grija pana crema se ingroasa. Apoi inlaturam cratita de pe foc si punem crema la racit. Intre timp amestecam cumixerul albusurile cu un praf de sare iar apoi treptat adaugam cantitatea de zahar ramasa pana obtinem albusurile bezea

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 7 Octombrie 2013 în Retete dulciuri

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: