RSS

Clafoutis cu visine

09 Oct

Imagine
Dificultate reteta: 2/5;
Timp de preparare: aprox. 60 de min;

Clafoutis este un bine cunoscut desert frantuzesc care se serveste pudrat cu zahar. Poate fii servit cald uneori insotit de o crema de vanilie. Traditional acesta are in compozitie cirese dar putem folosi visine, caise ori fructul care ne este drag.

Pentru clafoutis cu visine avem nevoie de 600 gr visine, 400 ml frisca lichida, 130 ml lapte, 3 oua mari, un plic de zahar vanilat, 140 gr zahar, 140 gr faina, o lingura de unt si 2 linguri de zahar brun.

Incepem prin a spala bine visinile si scosul samburilor. Tapetam cu cantitatea de unt o tava de tarta si o pudram cu zaharul brun. Asezam visinele in tava de tarta si ne pregatim de realizarea aluatului.

Batem ouale cu ajutorul unui tel, adaugam apoi frisca, laptele, zaharul, zaharul vanilat si la sfarsit cantitatea de faina. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena si o turnam in tava peste visine.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 Gr si o lasam acolo 45 de minute pana cand capata o crusta frumoasa pe margini.

Se lasa la racit, o tapetam cu zahar pudra si o servim. Rece, delicos, combinatie perfecta intre gustul dulce-acrisor, un desert racoros.

Va urez POFTA BUNA!!!!

Imagine

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 9 Octombrie 2013 în Retete dulciuri

 

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: