RSS

Paste cu peste

11 Oct

ImagineDificultate reteta:3/5;
Timp de preparare: 40 de min;

Trebuie sa marturisesc ca nu sunt un pasionat al combinatiei paste-peste insa aceasta reteta m-a convins definitiv ca in bucatarie orice este permis atata timp cand nu exagerezi prea mult cu combinatia dintre gusturi. Cum aveam in frigider file de salau m-am hotarat sa incerc aceasta combinatie sperand ca in final rezultatul sa fie unul spectaculos.

Am evitat prepararea clasica a pestelui la cuptor, pe gratar, in folie sau alte variante folosite atat de usual. Pentru 4 portii de paste cu peste dementiale avem nevoie de:

  • file de salau, 300-400 gr;
  • 150 ml. vin alb sec;
  • 2 foi de dafin;
  • 2-3 linguri de ulei de masline;
  • 1 ceapa rosie;
  • 2 catei de usturoi;
  • 150 de ml. suc concentrat de rosii;
  • jumatate de cutie  de rosii in suc propriu;
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat;
  • 1 lingurita de busuioc uscat’
  • 1/2 legatura patrunjel verde;
  • sare si piper
  • un pachet de paste la alegere, eu folosind la aceasta reteta penne;

bucatarii

Pentru inceput bucatile de peste se pun intr-o tigaie impreuna cu vinul alb sec, 1 lingurita rasa de sare, foile de dafin si atata apa cat sa-l acopere. Se pune pe foc mic si se lasa la fiert timp de 10 minute, intorcandu-se la jumatatea timpului, dupa care se scoate pestele pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Supa se strecoara si se pastreaza.

Intr-o tigaie punem uleiul de masline si adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam un praf de sare de la inceput. Se calesc la foc moderat pana ce ceapa se inmoaie.

Rupem carnea cu degetele in bucatele, ocazie cu care se indeparteaza orice oscior. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga treptat in tigaie 200 de ml. din supa in care a fiert pestele si se lasa sa fiarba in continuare.

Cand supa a scazut suficient, se adauga sosul de rosii si rosiile taiate in cubulete. Se adauga si cimbrul si busuiocul, diluandu-se cu putina supa de peste daca e sosul prea scazut si se fierbe vreo 12 minute la foc mic. In final se adauga bucatelele de peste si se mai fierbe sosul timp de 4-5 minute, cat sa se armonizeze aromele. In final, se potriveste gustul cu sare si piper.

Delicios… Va urez spor la gatit si POFTA BUNA!!!!!!!

DSC_0832

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 11 Octombrie 2013 în Paste

 

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: