RSS

Batoane energizante Homemade

15 Oct

Imagine

Dificultate reteta: 2/5;
Timp de preparare: 60 min;

In orice drumetie, sau dupa o ora de efort sustinut pe langa hidratarea absolut necesara o alternativa la bine cunoscuta saorma sau pizza este reprezentata de batoanele energizante.. si cum piata este plina de zeci de alternative am ales sa prepar aceaste batoane in casa.. Am cautat cateva retete si gandul mi-a ramas pe o reteta propusa de Laura Adamache pe blogul ei personal. Am parcurs aceasta reteta, am schimbat cate putin si in final au iesit cateva batoane minunate.

ImagineIngredientele de care avem nevoie sunt:

  • 250 gr fulgi de ovaz
  • 185 gr pulpa de banana ( coapta foarte bine )
  • 50 gr stafide
  • 100 gr ciocolata amara
  • 3 linguri lapte de cocos/soia /migdale
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un varf de cutit cu sare

Am inceput prin a blendui bananele dupa care adaugam fulgii de ovaz, stafidele, ciocolata amara taiata in bucatele potrivite, laptele, zaharul vanilat si sarea. Amestecam foarte bine, pana la completa omogenizare.

Imagine

In tava de copt asezam o folie antiaderenta si intindem pasta formata. Presam foarte bine si introducem tava in cuptorul preincalzit la

180°C pentru 30-35 minute sau pana cand observati ca se coloreaza usor la suprafata si pe margini.

Scoatem tava din cuptor si lasam compozitia pentru batoanele energizante sa se raceasca timp de 4-5 minute.

O taiem apoi, cu multa grija si cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit, in batoane. Le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le mai coacem inca 15 minute la 150°C.

Simplu si gustos,

Spor la gatit si clasicul POFTA BUNA!!!!!!

DSC_0564-001

Anunțuri
 
 

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: