RSS

Fursecuri marocane-Ghoriba

24 Oct

Imagine

 Dificultate reteta: 2/5;
Timp de preparare: 90 min;

Ghorica reprezinta o minunatie provenita tocmai din indepartatul tinut al Marocului, locul in care inca mai exista mariaje aranjate de parinti, un rezultat al unei bucatarii recunoscute pe plan mondial, o combinatie de arome si condimente, o imbinare placuta intre texturi si gusturi.

Desertul copilariei mele avea in portofoliu fursecurile cu nuci si stafide pregatite de bunica mea, acele fursecuri care servite cu lapte inlocuiau cu succes gustarea dintre mese. Am mers cu cautarea prin diverse bucatarii Europene si nu numai pentru a gasi fursecurile de care sa ma indragostesc pe loc si astfel am ajuns la delicioasele fursecuri Ghoriba.

Ingredientele de care avem nevoie sunt:

  • 400 gr faina grau;
  • 200 gr zahar pudra;
  • 40 gr unt;
  • 45 gr ulei de floarea soarelui;
  • 2 oua;
  • 1 lingurita praf copt;
  • esenta migdale;
  • zahar praf vanilat pentru presarat peste fursecuri;

Incepem prin a topi untul pe aragaz in cantitatea de ulei folosita, Dupa ce untul se topeste oprim ochiul aragazului. Batem cele 2 oua si le omogenizam cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam incet amestecul de ulei/unt si omogenizam cu ajutorul unui mixer.

Imagine

Cernem faina de grau si o amestecam cu praful de copt. Inglobam apoi lingura cu lingura in amestecul lichid faina impreuna cu praful de copt. Adaugam si esenta de migdale si continuam omogenizarea cu ajutorul mixerului. Amestecam totul si cu mana si obtinem o coca pe care o tinem la frigider timp de o ora.

Dupa acest timp scoatem coca intarita din frigider. Putem sa lucram foarte usor cu ea si cu ajutorul unei linguri formam bilute mici de dimensiunea unei nuci pe care le tavalim prin zahar vanilat. Asezam hartiile pe tava acoperita cu hartie de copt.

ImagineIntroducem fursecurile in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute. Nu va speriati crapaturile specifice acestor fursecuri apar dupa 10 minute de cand le-am introdus in cuptor.

Se lasa sa se raceasca si se servesc,

VA urez POFTA BUNA!!!!!!!

Imagine

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 24 Octombrie 2013 în Retete dulciuri

 

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: