RSS

Supa crema de rosii

29 Oct

Imagine

Dificultate reteta: 2/5;
Timp de preparare: aprox 45 de min:

 

 

Zile toride de vara, zile cu mii de raze cand te rasfeti si alergi pe nisipul fierbinte, zile in care umbra boltei de struguri te duc cu gandul la vacanta, la clipe lipsite de griji, zile in care orele pot sa se scurga fara masura, zile in care berea rece cu paharul transpirand descriu imaginea perfecta, imagine intregita de marea albastra, un curcubeu de culori, de trairi, de ganduri… zile in care o supa crema de rosii ne poate porta pe un drum nesfarsit al gustului si placerii de a servi ceva delicios.

Tocmai despre o supa crema de rosii o sa povestesc astazi, despre acel preparat realizat din rosiile de gradina, proaspete, carnoase si pline de arome.

Ingredientele de care avem nevoie sunt:

  • 1 kg de rosii;
  • 1 ceapa mica;
  • 1 morcov mic;
  • 500 ml apa;
  • 1 lingura de bulion;
  • 2 ramurele de cimbru proaspat;
  • 2 linguri rase de faina;
  • 200 ml lapte;
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

Intr-o prima etapa incepem prin a pune o cratita cu apa pe foc. Cand apa ajunge sa fiarba punem rosiile spalate bine si le oparim aproximativ un minut. Scoatem rosiile, le lasam la racit, dupa care le curatam de coaja si samburi si le taiem in bucatele mici.

Curatam morcovul si ceapa dupa care le tocam marunt. Punem untul intr-o oala la incalzit si adaugam cubuletele de morcov si ceapa. Cand ceapa devine translucida adaugam cele 2 linguri de faina. Amestecam tot timpul pentru a evita formarea de cocoloase si lasam pe foc aproximativ 2 minute. Dupa acest timp adaugam in oala cubuletele de rosii, cantitatea de apa, o lingura de bulion si ramurele de cimbru proaspat. Lasam supa la foc si cand ajunge sa fiarba lasam 20 de minute, acoperita cu capac, pentru a da in clocot. Stingem focul si cu ajutorul unui mixer vertical pasam bine supa. Intr-un vas separat punem laptele, aflat la temperatura camerei, si cu ajutorul unui polonic luam din cantitatea de supa si adaugam peste lapte. Apoi tot acest amestec il adaugam in oala peste supa. Potrivim de sare si piper si suntem gata pentru a degusta.

Se serveste cu crutoane,

 

Va urez POFTA BUNA!!!

 

DSC_0094

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 29 Octombrie 2013 în Ciorbe si supe

 

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: