RSS

Vinete marinate

30 Oct

Imagine

Dificultate reteta: 2/5;
Timp de preparare: aproximativ 60 min;

Toamna alaturi de peisajul colorat al frunzelor ruginii vine si cu o etapa nelipsita din calendarul oricarei gospodine, perioada in care vine vremea aranjarii camarii, a proviziilor ce vor fi atat de folositoare pe timp de iarna. Reteta pe care astazi o propun vine din minunata bucatarie turca, denumirea osciland de la vinete marinate la vinete murate datorita saramurii care isi face loc in aceasta reteta.

Aceasta reteta reprezinta in acelasi timp si o alternativa la vinetele ce raman nelipsite din congelator, o forma de a avea la indemana un aperitiv rapid atunci cant zapada se asterne usor asemenea unui covor pe pamantul inghetat.

Voi prezenta reteta in forma ei bruta plecand de la cantitati mici convins fiind ca veti deveni fani ai vinetelor marinate. In acest sens ingredientele de care avem nevoie sunt:

  • doua vinete mari;
  • 150 de ml otet de 5 grade;
  • o lingura de ardei rosu (pulbere);
  • usturoi, cimbru, piper boabe;
  • cateva linguri de ulei de masline;

Intr-o prima etapa curatam vinetele si le taiem in felii de 2-3 cm, dupa care le dam cu sare si le lasam la scurs. In acest timp punem pe foc o oala, in care vom face saramura, plecand de la un amestec de 150 ml otet si 75 de ml apa, usturoi, boabele de piper, cimbrul si pulberea de ardei rosu. Cand aceasta saramura ajunge la punctul de fierbere, scufundam cu grija feliile de vinete. Lasam cateva minute ca acestea sa dea in clocot, iar in clipa in care isi schimba culoarea le scoatem din saramura. Le punem la scurs. In borcan punem putin ulei de masline, cam un deget, putin usturoi zdrobit si asezam feliile de vinete. Continuam sa punem usturoi si cimbru printre feliile de vinete. La final acoperim toate feliile de vinete cu ulei de masline. Sigilam borcanul si il lasam la racoare. Le putem gusta dupa o saptamana iar uleiul il putem folosi la diverite salate, el este foarte aromat.

Va urez SPOR LA GATIT!!!

Anunțuri
 
3 comentarii

Scris de pe 30 Octombrie 2013 în Camara peste iarna

 

Etichete: , , ,

3 răspunsuri la „Vinete marinate

  1. bucatarascristian

    30 Octombrie 2013 at 22:23

    Mult succes.. sunt pe gustul meu foarte bune

     
  2. Elena Toma

    30 Octombrie 2013 at 20:19

    Foarte interesanta ideea, o sa incerc si eu cat mai sunt vinete…

     
  3. Anistir

    30 Octombrie 2013 at 16:58

    am facut si eu!! foarte bune, foarte bune mi-au iesit. cel mai mult imi plac pe o felie de paine prajita 🙂

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: