RSS

Arhive

Notă
Imagine

Dificultate reteta:2/5;

Timp de preparare: 60 de minute;

 
Nu, dragii mei nu este vorba de zacusca pentru ca de multe ori ma lovesc de aceasta confuzie, nu este nici tocanita ci pur si simplu este o mancarica de toamna, foarte gustoasa, cu legume de sezon, care are avantajul de a se realiza rapid si care poate fii servita imediat.
Noi o manancam pe felii de paine proaspata, facuta in casa, reteta
aici (https://bucatarascristian.wordpress.com/2013/01/03/painea-bunicii-handmade-bread/), dar se poate folosi si pe post de garnitura.

Pentru aceasta mancarica avem nevoie de: o vanata maricica, un dovlecel, 2 ardei capia, o ceapa, 1-2 catei de usturoi, condimente (oregano, sare, piper, paprika), cateva linguri de ulei, 2 linguri de suc de rosii.

Incepem prin a coace vanata, ardeii, dovlecelul (direct pe ochiul de aragaz, in cazul meu). Se curata de coaja, se lasa 10-15 minute sa se racoreasca dupa care se taie fasii lungi.

Intre timp, intr-o tigaie unsa cu un pic de ulei se caleste ceapa pana sticleste cu 1-2 catei de usturoi. Se adauga peste ele vanata, ardeii si dovleceii taiate fasii. se lasa 10min la foc mic dupa care se adauga 2 linguri de suc de rosii. Se potriveste de condimente. eu am mai pus si o frunza de dafin. Se amesteca din cand in cand, sa nu se lipeasca. se lasa pe foc mic
cam 10-15 minute. Se poate face si cu legume de la congelator, dar cel mai bine mi-a iesit folosind vanata si ardeiul coapte proaspat pe aragaz.

Se pot desgur coace in tava, in cuptor, sau pe soba, cine are.
Va urez POFTA BUNA!!!!!!!!
 
ImagineImagine

Mancare de vinete cu ardei

Anunțuri
 
 

Etichete: , ,

Notă

Astazi vom continua seria retetelor care sunt absolut delicioase si se pot realiza cu timp si efort minim.. in primul rand avem nevoie de ingrediente de buna calitate si putina imaginatie.. Pentru aceasta reteta, foarte simpla, nu avem nevoie decat de branza feta de buna calitate, un ardei gras verde, un ardei iute rosu, o rosie de dimensiune medie, ulei de masline de buna calitate, oregano, putin cimbru, patrunjel (nu trebuie sa folosim o cantitate mare de patrunjel) si putin cascaval.

Luam un vas termorezistent si incepem sa asezam branza feta care o sfarmam in mana, este mult mai ok decat sa o maruntim sau sa o taiem cu ajutorul unui cutit. Punem ardeiul gras curatat si taiat felii, rosia taiata cubulete, uleiul de masline ardeiul gras rosu taiat marunt (daca nu mancati de obicei picant puteti folosi numai jumatate din cantitatea de ardei iute), oregano cimbru si patrunjel.

Radem cascavalul pe deasupra si dam la cuptor timp de 10-15 minute la o temperatura de 170 grade.

Sa nu va speriati daca dupa ce scoateti din cuptor vi se pare ca grasimea pluteste. Este din cauza branzei si a cascavalului dar va asigur ca este un preparat foarte usor de mancat si care nu este gretos.

Putem servi acest preparat ca atare sau in diverse combinatii. Putem sa il servim alaturi de cartofi prajiti sau sa taiem in jumatati ardei capia pe care ii umplem cu aceasta compozitie si mai lasam la cuptor cateva minute.

Va urez pofta buna!!!!!!!!!!

Bouyiourdi

 
 

Etichete: ,

Notă

Imagine

Dornic de a servi ceva alaturi de cafeaua de dimineata m-am gandit sa imi prepar un chec care sa nu fie atat de dulce si relativ simplu de preparat. Am incercat sa vad ce gasesc prin camara, ce am in frigider, am adunat ingredientele si am inceput treaba.. un pachet de unt de 200 de grame se amesteca cu dragoste si 200 grame de zahar.. adaugam plini de inspiratie doua pliculete de zahar vanilat si omogenizam toate aceste incrediente. Spargem cu talent un ou si il incorporam in compozitie.. pentru ca ousorul sa nu se simta stingher alaturi de unt si zahar mai spargem doi fratiori si mixam toata compozitia…cu grija amestecam si cernem 500 de grame de faina impreuna cu un pliculet de praf de copt..fugim la frigider si ne intoarcem cu 300 de ml de lapte, musai proaspat pentru ca aluatul sa capete consistenta dorita.. Incepem sa adaugam peste compozitia de oua, unt si zahar faina in ploaie impreuna cu 250 de ml lapte. dupa care vom obtine un aluat fluid. Luam tavile speciale de chec si le acoperim cu hartie de copt. Preincalzim cuptorasul la 180 de grade celsius si 2/3 din aluatul fluid il turnam in tavi.. cu gandul la diminetile in care adoram laptele cu cacao amestecam 50 ml lapte cu 50 grame cacao si 50 grame zahar.. radem putina coaja de lamaie si amestecam cu 1/3 din aluatul ramas. Turnam in tavi si cu ajutorul unei furculite adancim aluatul  cu cacao in cel de vanilie rotind in interiorul tavi pentru a obtine efectul marmorat.

Dam totul la cuptor pentru 50-60 de minute. Dupa ce scoatem checul din tavi pudram cu zahar praf si gustam:)

Pofta buna !!!!!!!!!!

Imagine

Chec pentru cafea

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 24 August 2012 în Checuri

 

Etichete:

Notă

De ce Bucataria…. toata lumea m-a intrebat acest lucru.. pentru ca lucrul in Bucatarie poate sa fie mereu nou, poate fi distractiv, poate fi creativ poate fi fun; cel mai important este sa incercam sa facem ceea ce ne place in viata , sa incercam sa ne identificam cu ceea ce alegem sa facem…traiesc in fiecare zi pentru a intra in bucatarie, pentru a afla mereu lucruri noi, tehnici noi, diferite retete iar impreuna sper sa parcurgem acest lung drum care sa ne introduca in minunata lume a Gastronomiei..

De ce Bucataria…

 
 
%d blogeri au apreciat asta: